Web Page Maker

Om oss

Helping Hand är en second hand butik i Uppsala som drivs av föreningen Hjälp till behövande. Överskottet av försäljningen på Helping Hand går till vårt humanitära arbete i Uppsala.


VART GÅR PENGARNA?

Ett av våra viktigaste projekt är att driva Grottan, en daglig verksamhet för hemlösa här i Uppsala. Vi driver även ett soppkök i Gottsunda där människor i behov kan få mat och gemenskap.


HJÄLPSÄNDNINGAR

Det är inte bara pengar som genereras från second hand butiken. Varje vecka ger vi skor och kläder till hemlösa på Vaksala Torg. Regelbundet skänks kläder, bohag mm till behövande runt om i Uppsala.


En stor mängd varor som skänks till Helping Hand, som tex kläder, skor, textil och husgeråd skickas vidare till människor i nöd, runt om i världen. Ca 35 ton skickas varje år via organisationen Human Bridge. Läs mer om Human Brige


SKAPAR MENINGSFULL SYSSELSÄTTNING OCH ARBETSTILLFÄLLEN

Helping Hand ger arbetstillfällen och praktikplatser för arbetssökande och hjälper till att skapa sysslesättning för daglediga. För en människa som har svårt att klara av den vanliga arbetsmarknaden betyder det mycket att ha en värdefull sysselsättning.


EN BÄTTRE MILJÖ

Istället för att kasta sakerna eller kläderna som du inte längre behöver så hjälper Helping Hand till med att hitta nya ägare och användare. Genom att återanvända, sparar vi tillsammans på jordens resurser.